IRLANDA - 2016

A finals de juny del 2016, amb en Josep Maria Pérez i l'Anna Vilà vam anar 5 dies a Irlanda per visitar una colònia de cria d'ocells marins al sud de l'illa. Un lloc espectacular, tothom que faci fotos de fauna ha d'anar-hi algun cop a una colònia d'aquest tipus! Ocells per tot arreu, sense cap mena de por de la gent i un entorn espectacular. Això sí, penseu a dur crema solar o tornareu ben cremats, que aquestes illes no tenen cap ombra i, en el nostre cas, hi vam passar 2 dies, més de 12 hores cada dia!

Per arribar-hi, surts amb barca de pesca del port d'un poble de la costa i de cop, al mig del mar, es para la barca i has de saltar a una zodiak per acabar d'apropar-te fins l'illa. Segons com estigui la marea, has de mullar-te una mica els peus per arribar fins l'illa. Quan arribes, sembla que no hi hagi gaire moviment però és perquè tots els ocells son al costat oposat de l'illa. Un cop arribes on hi ha les colònies, no saps ni per on començar a fer fotos!

Comences trobant frarets, gavots i somorgollaires, sobretot. De tant en tant algun fulmar que vola arran dels penya-segats o gavians argentats de potes roses, garses de mar, titelles, grassets de costa... Quan camines entre les falgueres has d'estar al cas que no hi hagi algun gavinot enfadat perquè has passat massa a prop del seu niu, que aquests ataquen! A mesura que vas apropant-te cap a l'extrem de l'illa, comences a veure corbs marins emplomallats, gavinetes de tres dits i algun mascarell, fins que arribes al que, per mi, és el plat fort de l'illa: la colònia de mascarells. Tants mascarells com et puguis imaginar, cadascun amb el seu niu i tot d'individus fent viatges amunt i avall portant menjar als polls. Aquí de cop, se'ns va ennuvolar, va començar a ploure i al cap d'un moment, va sortir l'arc de Sant Martí. Quan te n'adones, ja és l'hora de tornar cap al vaixell (ens venia a buscar a les 22h) i encara ets a l'altra punta de l'illa i toca córrer una mica, però val la pena!

 

 
TITULO
DESCRIPCION